Aquí podreu veure les receptes, majoritàriament de menjar, que vagi fent, tastant i provant.

Els ingredients utilitzats a les receptes són i seran sempre ecològics, així com l'aigua que s'utilitzi serà sempre filtrada o en defecte, embotellada en vidre.

En totes les receptes es poden adaptar tant els làctics, les farines, els endolcidors, etc. al gust o necessitats de cadascú.

Tingueu en compte que normalment cuino per a dues persones, per tant a la majoria de receptes que publico aquí hi ha els ingredients necessàris per a dos.

dilluns, 3 de desembre del 2012

Mini hamburgueses





Ingredients:

Pels panets (per 8-10 panets):

1/2 kg de farina
250 ml d'aigua
1 sobre de llevat de cervesa (9 g)
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre

Per les hamburgueses:

uns 250 gr de carn picada de vedella
all i julivert
una mica d'enciam
unes rodanxes de tomàquet
sal i pebre


Procediment:

Pels panets:

Com que per la meva salut m'és impossible d'amassar la massa del pa, ho faig amb la panificadora fent servir el programa de només fer la massa sense enfornar.

Posem en el recipient de la panificadora, i sempre en aquest ordre, l'aigua, la sal i el sucre, la farina (en aquest cas n'he fet servir de blat) i el llevat. Engeguem el programa d'amassar i deixem que faci i que fermenti.

Quan la massa ja esta feta i fermentada, en el programa de la meva panificadora son 140 minuts, traiem la massa i fem els panets i els posem damunt de la plata del forn, una mica separats, depenent de lo grans que els fem en sortiran més o menys, jo els faig que no em sobrepassin de la mida de la mà, els deixem reposar uns 15 o 20 minuts i els enfornem durant 40 minuts, amb el forn prèviament preescalfat a 200º, un cop fets treiem els panets del forn i els posem a refredar.


Per les hamburgueses:

Barregem la carn picada amb l'all i el julivert ben picadets, la sal i el pebre, ho barregem bé i en fem 4 petites hamburgueses, intentant aplanar-les tot lo que puguem, doncs la carn al fer-se encongeix i queda més gruixuda de lo que era quan encara era crua.

Un cop fetes les mini hamburgueses les muntem dins dels panets amb unes fulles d'enciam i unes rodanxes de tomàquet.


Que vagi de gust!!