Aquí podreu veure les receptes, majoritàriament de menjar, que vagi fent, tastant i provant.

Els ingredients utilitzats a les receptes són i seran sempre ecològics, així com l'aigua que s'utilitzi serà sempre filtrada o en defecte, embotellada en vidre.

En totes les receptes es poden adaptar tant els làctics, les farines, els endolcidors, etc. al gust o necessitats de cadascú.

Tingueu en compte que normalment cuino per a dues persones, per tant a la majoria de receptes que publico aquí hi ha els ingredients necessàris per a dos.

dissabte, 1 de desembre del 2012

Pa de nous




Ingredients:

1/2 kilo de farina
250 ml d'aigua
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
1 sobre de llevat de cervesa (9 grams)
100 grams de nous pelades


Procediment:

Com que per la meva salut m'és impossible d'amassar la massa del pa, ho faig amb la panificadora fent servir el programa de només fer la massa sense enfornar.

Posem en el recipient de la panificadora, i sempre en aquest ordre, l'aigua, la sal i el sucre, la farina (en aquest cas n'he fet servir de blat), el llevat i les nous, que prèviament haurem esmicolat amb les mans per fer-ne trossets més petits. Engeguem el programa d'amassar i deixem que faci i que fermenti.

Quan la massa ja esta feta i fermentada, en el programa de la meva panificadora son 140 minuts, traiem la massa i li donem forma damunt de la plata del forn, la deixem reposar uns 15 o 20 minuts i l'enfornem durant 1 hora, amb el forn prèviament preescalfat a 180º, treiem el pa del forn i el posem a refredar, i ja el tindrem llest per menjar.





Que vagi de gust!